Menu

Nieuws & Ontwikkelingen

Lees hier het laatste nieuws en updates over Landgoed Coudewater

2022-12-22-v3-p3-16-00-bnr-47-48-lr.jpg

Goed nieuws: we gaan beginnen!

Het langverwachte moment is aangebroken: de verkoop van de allereerste woningen op Landgoed Coudewater gaat van start! De eerste plannen zijn rond en de komende maanden zullen we de verschillende deelgebieden van Coudewater tot leven brengen. Nog voor de zomer gaan we starten met fase 1 van deelgebied Zandbergen, na de zomervakantie volgen ook de andere deelgebieden.

Lees verder
5e4a5149-lr.jpg

Sfeerimpressie: Coudewater Run en Kidsrun!

De Coudewater Run was een groot succes! Ruim 150 enthousiaste hardlopers hebben zich op donderdagavond 11 mei van hun sportiefste kant laten zien tijdens het parcours van 5 km. Eerder die dag liepen ruim 175 ouders en kinderen het parcours al warm tijdens de Kanteel Colorrun. Benieuwd naar de ervaringen? Beelden spreken meer dan woorden. Kijk je mee?

Lees verder
img-9424-3.jpg

De hooimijt is verplaatst

Afgelopen week heeft de hooimijt een nieuwe bestemming gekregen op Landgoed Coudewater. De hooimijt is zo’n 50 meter verplaatst, waardoor hij ook in de nieuwe plannen behouden kan worden. Door de verplaatsing blijft niet alleen de hooimijt, maar ook de herinnering aan waar deze oorspronkelijk voor diende bestaan.

Lees verder
meester-van-koudewater-bk-nm-1195.jpg

De Meester van Coudewater

In januari 1875 klopten twee heren aan bij het klooster van de Birgittinessen in Uden. De ene was de architect Pierre Cuypers, de ander was jonkheer Victor de Stuers. Ze kwamen de inboedel bekijken. Misschien zat er iets tussen voor de collectie van het Nederlandsch Museum voor Geschiedenis en Kunst in Den Haag. Enthousiast maakte De Stuers aantekeningen. Spoedig kwam hij met het voorstel tot aankoop van een fors aantal objecten.

Lees verder
coudewater-header-archeologie.jpg

Archeologische vondsten op Landgoed Coudewater

Dat Landgoed Coudewater vol historie zit wisten we natuurlijk al. Dankzij het archeologische onderzoek dat BAAC de afgelopen weken heeft uitgevoerd op het landgoed zijn diverse historische verhalen naar de oppervlakte gekomen. In dit artikel lees je wat de archeologen hebben ontdekt op Coudewater en leer je het landgoed nóg een beetje beter kennen. 

Lees verder