Menu

Nieuws & Ontwikkelingen

Lees hier het laatste nieuws en updates over Landgoed Coudewater

img-9424-3.jpg

De hooimijt is verplaatst

Afgelopen week heeft de hooimijt een nieuwe bestemming gekregen op Landgoed Coudewater. De hooimijt is zo’n 50 meter verplaatst, waardoor hij ook in de nieuwe plannen behouden kan worden. Door de verplaatsing blijft niet alleen de hooimijt, maar ook de herinnering aan waar deze oorspronkelijk voor diende bestaan.

Lees verder
meester-van-koudewater-bk-nm-1195.jpg

De Meester van Coudewater

In januari 1875 klopten twee heren aan bij het klooster van de Birgittinessen in Uden. De ene was de architect Pierre Cuypers, de ander was jonkheer Victor de Stuers. Ze kwamen de inboedel bekijken. Misschien zat er iets tussen voor de collectie van het Nederlandsch Museum voor Geschiedenis en Kunst in Den Haag. Enthousiast maakte De Stuers aantekeningen. Spoedig kwam hij met het voorstel tot aankoop van een fors aantal objecten.

Lees verder
coudewater-header-archeologie.jpg

Archeologische vondsten op Landgoed Coudewater

Dat Landgoed Coudewater vol historie zit wisten we natuurlijk al. Dankzij het archeologische onderzoek dat BAAC de afgelopen weken heeft uitgevoerd op het landgoed zijn diverse historische verhalen naar de oppervlakte gekomen. In dit artikel lees je wat de archeologen hebben ontdekt op Coudewater en leer je het landgoed nóg een beetje beter kennen. 

Lees verder
313373458-543422301122137-7108484980006629620-n-1.jpg

Driedaagse Struikroof groot succes!

Met trots kijken we terug op een zeer succesvolle driedaagse Rooftocht op Landgoed Coudewater!

Wat hebben we genoten van de grootse Struikroven editie ooit op Landgoed Coudewater afgelopen donderdag 27, vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober. Maar liefst 300 enthousiaste Struikrovers uit de regio zijn met kruiwagens, spades en aanhangwagens het landgoed op gegaan om prachtige planten en struiken te redden van de sloop. En wat is er veel gered! Een eindresultaat waar we super trots op zijn.

 

Lees verder
struikroven-coudewater.jpeg

Struikroven op Coudewater

De afgelopen jaren hebben we met het ontwerpteam van Landgoed Coudewater een zorgvuldig plan gemaakt over hoe we zo veel mogelijk groen op het landgoed kunnen behouden. Net als met het oogsten van bouwmaterialen vinden we het belangrijk dat we ook circulair met ons groen omgaan. Hiervoor gaan we de samenwerking aan met Stichting Struikroven.

Lees verder