Menu

Nieuws

Geslaagde informatiebijeenkomsten

Op 2 en 23 september presenteerden we het stedenbouwkundig voorlopig ontwerp aan geïnteresseerden in Landgoed Coudewater.

De belangstelling was groot, waardoor we dus uiteindelijk twee avonden met drie tijdsvakken organiseerden.

Het afgelopen jaar hebben we intensief overleg gevoerd met alle buurtgenoten, belangengroeperingen en betrokkenen van Landgoed Coudewater. We hebben in mei en november 2019 twee inloopavonden georganiseerd. Met deze presentatie van het stedenbouwkundig voorlopig ontwerp wordt de omgevingsdialoog afgesloten. We verwachten dat de (nieuwe) bestemmingsplanprocedure in oktober-november 2020 gestart kan worden.

De presentatie

Landschapsarchitect Martien van Osch enthousiasmeerde het publiek met een interessant verhaal over de inrichting van het groen op het landgoed: hoe de monumentale bomen een bijzondere rol spelen in de ontwerpen en dat er ook ruimte komt voor nieuw groen. Verder ging architect Bert van Breugel in op de diverse woningtypen die goed passen op het landgoed en naar welke zaken er wordt gekeken in de ontwerpfase ervan. In het totaal worden er zo’n 408 woningen gerealiseerd op Landgoed Coudewater, van appartementen tot vrijstaande woningen, huur- en koop; er wordt gefocust op een brede, diverse doelgroep. Voor ieder wat wils, als je maar op een fraai landgoed wilt wonen.

De woningen op Landgoed Coudewater worden in verschillende deelfasen opgeleverd, naar verwachting start de verkoop van de eerste fase in de zomer van 2021.  De verkoop van de woningen op De Erven aan de golfbaan start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021.

Bekijk hier de presentatie!

Bekijk hier de aangevulde veelgestelde vragen.

Wij kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Het Brabants Dagblad weidde er ook nog een mooi artikel aan, lees hier! 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op Landgoed Coudewater? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief!