Menu

Team

Projectleider techniek Wil van Gaal

Wil van Gaal is een bekend gezicht op Landgoed Coudewater. Vroeger was hij projectleider techniek van het landgoed en momenteel is hij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud op technisch vlak van ruim 40 schoolgebouwen in en om Den Bosch. Maak kennis met Wil! 

Ik zou mijzelf omschrijven als begaan, recht door zee en iemand met een no nonsense mentaliteit. Ik krijg energie van het oplossen van allerlei dagelijkse vraagstukken waar onze gebruikers tegenaanlopen en waar snel, zonder al te veel overlast en tegen een juiste prijs een oplossing voor bedacht moet worden. Ik ben namelijk verantwoordelijk binnen de organisatie voor het beheer en onderhoud van alle schoolgebouwen van 2 schoolbesturen (ATO en Signum) op het technische vlak. Het betreft hier een 40-tal schoolgebouwen in en om Den Bosch. Ik ben hier 4 jaar werkzaam in deze functie daarvoor ben ik 12 jaar werkzaam geweest bij de vorige terreineigenaar van Coudewater (GGZ Oost Brabant). Ik was toen projectleider techniek en was verantwoordelijk voor onder andere het gehele terrein Coudewater voor het beheer van alle gebouwen en het landgoed. Toen nog in gebruik als zorgterrein. Ik heb dus heel veel historie met het terrein Coudewater en de gebouwen zoals die er nu nog staan.

In ons gebouw Mariënwater hangt een uurwerk met een bel. Ik ben de persoon die wekelijks ervoor zorgt dat dit uurwerk blijft lopen en ieder half en heel uur de bel laat luiden zodat iedereen die zich op het terrein begeeft de juiste tijd kan aflezen en horen. Het uurwerk wat daarvoor zorgt is precies honderd jaar oud en is nog helemaal in originele staat.

Het mooiste project op Coudewater wat ik de afgelopen 16 jaar heb mogen aansturen is zonder twijfel de restauratie geweest met overheidssubsidie van alle Rijksmonumenten op het landgoed. Mijn favoriete plek op Coudewater vind ik de binnentuin van het voormalige klooster Emma en de Kapel aan de binnenzijde wat alles heeft wat je bij zo’n monumentaal pand mag verwachten. Als ik het landgoed in enkele woorden moet omschrijven zou ik zeggen: uniek, landelijk, goed bereikbaar, mooie mengeling van historie ruimte en toekomst in het verschiet.

Ik volg de ontwikkelingen van het landgoed op de voet temeer daar ik natuurlijk een lange historie heb met het terrein en ik het jammer zou vinden als dit uniek terrein na de hele transitie zijn uitstraling zou verliezen. Ik ben er wel van overtuigd dat onze ontwikkelaars er alles aan zullen doen om dit steeds voor ogen te houden.