Menu

Team

Royal HaskoningDHV

Henny van Dijk
Ik ben Henny van Dijk, sr.project- en technisch manager bij Royal HaskoningDHV. Wij zijn de civieltechnisch adviseur voor het project Land van Coudewater. Ik ben sinds mei 2019 het aanspreekpunt voor de opdrachtgever en eindverantwoordelijk voor onze bijdrage aan deze bijzondere en mooie gebiedsontwikkeling.

Vanaf mijn 10e ben ik al lid van de koninklijke Stedelijke Muziekvereniging Kunstliefde en Vriendschap in Leerdam. Ik begon op bugel en ben na 22 jaar overgestapt naar de euphonium of tenor tuba. Ik ben voorzitter van dit mooie fanfareorkest. In april 2022 bestaan we 140 jaar en we werken hard aan de voorbereidingen van een mooi concert en prachtig jubileumjaar. Ik zou mezelf omschrijven als betrokken, doelgericht en samen.

Het samen werken aan de ontwikkeling van een gebied waarbij onverwachte situaties je uitdagen om toch een oplossing te vinden. Door in gesprek te gaan en mijn contacten met heel veel collega’s lukt het altijd wel weer om een oplossing te vinden. 

Landgoed Coudewater betekent voor mij Monumentaal, Lommerrijk en Rust. Het landgoed kent zoveel mooie doorkijkjes waar de monumentale bebouwing en het landschap in elkaar overlopen. Dat maakt het een fantastische plek om te wonen, te werken of te recreëren. Te midden van je eigen landgoed met volop ruimte rust en natuur om je heen.

Erik van de Vijver
Mijn naam is Erik van de Vijver en ik ben Projectleider bij Royal HaskoningDHV. Royal HaskoningDHV ondersteunt De VOF Land van Coudewater bij de herontwikkeling van Landgoed Coudewater. Sinds 2020 ben ik betrokken bij de herinrichting van de openbare ruimte, het terrein buiten de bouw, zoals wegen, groen, riolering. Ook begeleid ik de uitvoering van de infrastructuur.

Ik woon in Den Bosch, in Empel. Ik wandel en fiets vaak en kom dan dus ook vaak langs het landgoed. Verdere hobby’s basketbal, films, lezen. Ik ben een typische techneut en vindt het leuk om oplossingen voor problemen te verzinnen.

Landgoed Coudewater is een mooi terrein vol met historie en landschappelijke kwaliteiten. Het plaatje als je tussen de bomen langs de oude Berlicumseweg het oude klooster ziet is schitterend. Een van mijn favoriete stukjes op het landgoed! Mooi dat dit bij de herontwikkeling in stand zal blijven zodat ook in de toekomst mensen daarvan kunnen genieten. Het is een mooie uitdaging om het landgoed een nieuwe toekomst te geven. Daarbij de bestaande waarden te combineren met het nieuwe. Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig met het bouwrijp maken van de Erven. Dus het terrein geschikt maken voor de bouw. Dit is een van de eerste zaken waar de omwonenden, geïnteresseerden en toekomstige bewoners zien dat er buiten iets gebeurt. 

Ik kijk er naar uit om te zien hoe het landgoed veranderd naar een aantrekkelijk woongebied. Ik denk dat dit een zeer mooie locatie wordt om te wonen. Met name de vele bomen die behouden blijven zullen het gebied een bijzondere uitstraling geven.