Menu

Team

Het projectteam van Van Wanrooij

Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD Ontwikkeling hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten en werken samen aan de ontwikkeling van het Landgoed Coudewater, de bestaande (monumentale) gebouwen en circa 400 woningen. Het team van Van Wanrooij, Hans, Mathijs en Rick (v.l.n.r.), stelt zich graag aan je voor. In de volgende kennismaking is het projectteam van BPD aan het woord. 

Hans Hartman
Ik ben Hans Hartman en ben als gebiedsontwikkelaar samen met Mathijs verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het landgoed. Ik vind het leuk om te zingen en zing als tenor in een koor. Als sporter ben ik op recreatief niveau bezig, op de mountainbike en joggend. Zwemmen vind ik ook leuk. Ik zou mezelf beschrijven als solide, menselijk en collegiaal. Ik ben op jonge leeftijd opa geworden en vind het ook geweldig om met m’n kleinkinderen te spelen. Zakelijk geniet ik ervan als we als team onze doelen bereiken. 

Vanaf begin 2019 werk ik aan de herontwikkeling van Landgoed Coudewater. Vooral de beginperiode was hectisch. De overdracht van GGZ aan Van Wanrooij, de afhandeling van de prijsvraag, contractvormingen, de fiscale en juridische aspecten enz. We hebben sinds 2019 al aan veel veel mooie deelplannen gewerkt. Maar mijn favoriete was voor de bewoners van het Autistisch Spectrum Stoornissen (ASS). Voor hen hebben we een moestuin gecreëerd naast ‘hun’ gebouw Emma. Prachtig.

Landgoed Coudewater kent veel prachtige plekjes. Maar als je op de oude stoomtrambaan staat (de Berlicumse weg), met je rug naar de voormalige tramhalte, kijk je uit naar Mariënwater en de Wetering. Daarnaast staat het Koetshuis: prachtig. Voor mij zou de herontwikkeling geslaagd zijn als we de omstandigheden gecreëerd hebben waardoor mensen er gelukkiger kunnen wonen en dat ze het landgoed koesteren.

Mathijs Gerritzen
Mathijs Gerritzen, inmiddels 34 jaar en woon al zo’n 10 jaar in Den Bosch. Binnen de VOF Coudewater ben ik als projectontwikkelaar samen met Hans verantwoordelijk voor de gehele gebiedsontwikkeling en straks als het bestemmingsplan gereed is ook voor het realiseren van de woningen en appartementen. Een interessant weetje is dat ik eigenlijk te veel hobby’s heb. Alles combineren is nog wel eens uitdaging. Zo fiets ik op de mountainbike en de wielrenfiets, maar voetbal ik ook nog in de selectie in Den Dungen, speel ik padel en probeer ik ook nog hard te lopen als ik tijd heb. Ik ben altijd enthousiast, een harde werker en eerlijk.

Ik krijg veel energie van een prachtige ontwikkeling als Coudewater. Als hier over 5 jaar met respect en aandacht voor het landgoed een nog mooier stukje Rosmalen is gerealiseerd word ik daar heel blij van. Inmiddels ben ik al zo’n 2 jaar bezig met dit project, maar ik ben heel blij als we binnenkort echt los mogen en met de architecten echt kunnen gaan ontwerpen.

Coudewater wordt denk ik echt een fantastische plek om te wonen. Een plek met historie waar je je meteen thuis voelt, waar je meteen vanaf dag 1 in een prachtige gave omgeving woont. Maar ook een plek waar je echt samen met je buren woont, door de ontmoetingsplekken die we straks creëren in de boerderij en in de kapschuur of onder de hooimijt. Ik denk dat ik de Loofert als pand het mooiste vind, maar als plek denk ik toch wel de grote wetering of de aanblik van Mariënwater met daarvoor de majestueuze grote boom.

Rick van Zanten
Mijn naam is Rick van Zanten, 22 jaar oud en kom uit het kleine dorpje Kerkwijk. Ik ben stagiair bij Van Wanrooij Projectontwikkeling en vooral werkzaam aan het project “Landgoed Coudewater”. Hier loop ik mee en verricht ik verschillende werkzaamheden ter ondersteuning van Hans en Mathijs. Ik ben 3e jaar student Vastgoed en Makelaardij aan het Fontys in Eindhoven. Verder heb ik als hobby voetballen, zowel zelf spelen als kijken. Ik voetbal al vanaf mijn 5e bij de plaatselijke voetbalvereniging uit mijn dorp Kerkwijk. Ik zou mijzelf omschrijven als enthousiast, leergierig en gedreven. 

Sinds 8 februari ben ik betrokken bij Landgoed Coudewater en heb ik kennis mogen maken met projectontwikkeling in de praktijk. Projectontwikkeling vind ik heel interessant, het lijkt mij geweldig om als ontwikkelaar een project te mogen afronden en je kunt zien wat voor moois je zelf ontwikkeld hebt. Helaas is mijn stage bijna voorbij en ga ik dit, bij een prachtig project als Coudewater, niet meemaken. Het paasevenement wat we dit jaar bijvoorbeeld hebben georganiseerd vond ik heel gaaf om te doen. Ik vond het leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast was over het evenement en over de ontwikkelingen die op Coudewater gaan plaatsvinden.

Ik vind Landgoed Coudewater een aanwinst voor de regio. Het is prachtig groen en kent een rijke historie. De mooiste plek op Landgoed Coudewater vind ik het uitzicht op Mariënwater vanaf de Berlicumseweg. Ik verwacht dat Coudewater echt een fantastisch mooie plek wordt, waar mensen in de toekomst met veel plezier zullen wonen. Verder ben ik erg benieuwd naar hoe het er werkelijk in de toekomst uit gaat zien en zal ik ook na mijn stage de verdere ontwikkelingen met belangstelling blijven volgen. 

De volgende kennismaking is met het projectteam van BPD.