Menu

Team

Het projectteam van Van Wanrooij

Van Wanrooij Projectontwikkeling en BPD Ontwikkeling hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten en werken samen aan de ontwikkeling van het Landgoed Coudewater, de bestaande (monumentale) gebouwen en circa 400 woningen. Het team van Van Wanrooij, Hans, Mathijs en Rick (v.l.n.r.), stelt zich graag aan je voor. In de volgende kennismaking is het projectteam van BPD aan het woord. 

Hans Hartman
Ik ben Hans Hartman en ben als gebiedsontwikkelaar samen met Mathijs verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het landgoed. Ik vind het leuk om te zingen en zing als tenor in een koor. Als sporter ben ik op recreatief niveau bezig, op de mountainbike en joggend. Zwemmen vind ik ook leuk. Ik zou mezelf beschrijven als solide, menselijk en collegiaal. Ik ben op jonge leeftijd opa geworden en vind het ook geweldig om met m’n kleinkinderen te spelen. Zakelijk geniet ik ervan als we als team onze doelen bereiken. 

Vanaf begin 2019 werk ik aan de herontwikkeling van Landgoed Coudewater. Vooral de beginperiode was hectisch. De overdracht van GGZ aan Van Wanrooij, de afhandeling van de prijsvraag, contractvormingen, de fiscale en juridische aspecten enz. We hebben sinds 2019 al aan veel veel mooie deelplannen gewerkt. Maar mijn favoriete was voor de bewoners van het Autistisch Spectrum Stoornissen (ASS). Voor hen hebben we een moestuin gecreëerd naast ‘hun’ gebouw Emma. Prachtig.

Landgoed Coudewater kent veel prachtige plekjes. Maar als je op de oude stoomtrambaan staat (de Berlicumse weg), met je rug naar de voormalige tramhalte, kijk je uit naar Mariënwater en de Wetering. Daarnaast staat het Koetshuis: prachtig. Voor mij zou de herontwikkeling geslaagd zijn als we de omstandigheden gecreëerd hebben waardoor mensen er gelukkiger kunnen wonen en dat ze het landgoed koesteren.

Mathijs Gerritzen
Mathijs Gerritzen, inmiddels 34 jaar en woon al zo’n 10 jaar in Den Bosch. Binnen de VOF Coudewater ben ik als projectontwikkelaar samen met Hans verantwoordelijk voor de gehele gebiedsontwikkeling en straks als het bestemmingsplan gereed is ook voor het realiseren van de woningen en appartementen. Een interessant weetje is dat ik eigenlijk te veel hobby’s heb. Alles combineren is nog wel eens uitdaging. Zo fiets ik op de mountainbike en de wielrenfiets, maar voetbal ik ook nog in de selectie in Den Dungen, speel ik padel en probeer ik ook nog hard te lopen als ik tijd heb. Ik ben altijd enthousiast, een harde werker en eerlijk.

Ik krijg veel energie van een prachtige ontwikkeling als Coudewater. Als hier over 5 jaar met respect en aandacht voor het landgoed een nog mooier stukje Rosmalen is gerealiseerd word ik daar heel blij van. Inmiddels ben ik al zo’n 2 jaar bezig met dit project, maar ik ben heel blij als we binnenkort echt los mogen en met de architecten echt kunnen gaan ontwerpen.

Coudewater wordt denk ik echt een fantastische plek om te wonen. Een plek met historie waar je je meteen thuis voelt, waar je meteen vanaf dag 1 in een prachtige gave omgeving woont. Maar ook een plek waar je echt samen met je buren woont, door de ontmoetingsplekken die we straks creëren in de boerderij en in de kapschuur of onder de hooimijt. Ik denk dat ik de Loofert als pand het mooiste vind, maar als plek denk ik toch wel de grote wetering of de aanblik van Mariënwater met daarvoor de majestueuze grote boom.

De volgende kennismaking is met het projectteam van BPD.