Menu

Fotowedstrijd 'Coudewater in beeld'

campagnebeeld-fotowedstrijd.jpg

Van 1 tot en met 31 mei waren fotografen welkom op Langoed Coudewater om deel te nemen aan de fotowedstrijd 'Coudewater in beeld'. We hebben heel veel prachtige inzendingen mogen ontvangen en zijn heel blij met het enthousiasme die rond de fotowedstrijd hing. 

Fotowedstrijd
Landgoed Coudewater heeft veel te bieden, het is een ontwikkeling waar wij trots op zijn en dat willen we aan iedereen laten zien. Om het landgoed beter in beeld te brengen, werd er samen met Koning Willem 1 College een fotowedstrijd georganiseerd. ‘Coudewater in beeld’ was een uitnodiging aan fotogragen van alle niveuas om het landgoed op haar mooist in beeld te brengen. Deelnemen kon in drie categorieën: 

- Landschap en natuur
Foto’s van flora, fauna of het landschappen op landgoed Coudewater. Beeldmanipulatie wordt niet toegestaan, HDR-opnamen wel. Enkel foto’s, geen bewegend beeld.

- Bebouwing en architectuur
Foto’s van gebouwen, in- of exterieur en landgoed Coudewater in transitie. Beeldmanipulatie wordt niet toegestaan, HDR-opnamen wel. Enkel foto’s, geen bewegend beeld.

-Autonoom
Foto’s die op Landgoed Coudewater gemaakt zijn, met de vrijheid het beeld te manipuleren, ensceneren en/of ingegrepen te doen in landschap of locatie. Mixed media, beeldmanipulatie en HDR-opnamen worden toegestaan. Enkel foto’s, geen bewegend beeld. De inzending dient digitaal aangeleverd te worden.

Genomineerden
Per categorie zijn er door de vakjury 6 beelden genomineerd, dat zijn er 18 in totaal. Klik hier om alle 18 foto's te bekijken. Deze gelukkige fotografen winnen een masterclass van niemand minder dan professioneel fotograaf Mischa Keijser. Uit de genomineerden zijn twee winnaars gekozen, één door het publiek en één door een jury. Deze winnen € 200,- shoptegoed bij een nader te bepalen fotospeciaalzaak. 

Winnaars
De vakjury koos de foto van Theo van Dooren als winnaar. Ze vinden het een sterk compositorisch beeld, met gebruik van de gulden snede en een sterk perspectivisch verloop van de villa in de achtergrond. De mistige waterige lucht zorgt voor een mysterieuze sfeer. Het overshoulder standpunt creëert een 3D effect, waardoor de kijker in het beeld mee genomen wordt. 


60b61ee8d1fd6.jpg

Het publiek heeft gekozen voor Dave Haarbosch. De vrouw die als een verschijning naast het graf herrijst wekt de interesse op. Het lichtgebruik is sterk sferisch ingezet waarmee de plek en het model één worden. Het leunen op de rand van het graf, versterkt dit ook nog eens. Er is net genoeg doortekening in het model om haar vederlicht te laten zijn. Fototechnisch springt de grafsteen eruit. Een spannend beeld. 


60b62f3d22129.jpg