Menu

Nieuws

Winnaars fotowedstrijd

De winnaars van de fotowedstrijd 'Coudewater in beeld' zijn bekend. De jury heeft haar winnaar gekozen, maar het publiek ook.

Genomineerden
Per categorie zijn er door de vakjury 6 beelden genomineerd, dat zijn er 18 in totaal. Klik hier om alle 18 foto's te bekijken. Deze gelukkige fotografen winnen een masterclass van niemand minder dan professioneel fotograaf Mischa Keijser.

Jurywinnaar
De vakjury heeft de foto van Theo van Dooren gekozen als winnaar van de fotowedstrijd 'Coudewater in beeld'. De foto komt uit de categorie 'Bebouwing en architectuur'. De jury vindt het een sterk compositorisch beeld, met gebruik van de gulden snede en een sterk perspectivisch verloop van de villa in de achtergrond. De mistige waterige lucht zorgt voor een mysterieuze sfeer. Het overshoulder standpunt creëert een 3D effect, waardoor de kijker in het beeld mee genomen wordt. 
60b61ee8d1fd6.jpg

Publiekswinnaar
Het publiek mocht ook stemmen en dat werd overvloedig gedaan. Maar liefst 1121 mensen brachten hun stem uit. De meeste stemmen gingen naar de foto van Dave Haarbosch.De vrouw die als een verschijning naast het graf herrijst wekt de interesse op. Het lichtgebruik is sterk sferisch ingezet waarmee de plek en het model één worden. Het leunen op de rand van het graf, versterkt dit ook nog eens. Er is net genoeg doortekening in het model om haar vederlicht te laten zijn. Fototechnisch springt de grafsteen eruit. Een spannend beeld. 
60b62f3d22129.jpg