Menu

Nieuws

Terugblik op 2022 en een vooruitblik op 2023

Het einde van het jaar staat voor de deur; een mooi moment om terug te kijken op 2022 en vooruit te blikken op het nieuwe jaar.

Terugblik 2022

2022 was voor Landgoed Coudewater het moment dat het papierwerk werd afgerond en we echt zijn begonnen met de uitvoering van de plannen. Aan het begin van het jaar hebben we grote stappen gezet om tot een definitief bestemmingsplan te komen. In oktober was het moment daar; een goedkeuring op het bestemmingsplan van de gemeenteraad!

Na ruim 3 jaar voorbereiding was dit de 'go' waar we op hebben gewacht om echt te starten met de bouwvoorbereidingen op het landgoed. In november startten de mannen van Vissers Ploegmakers met het bouwrijp maken van het gehele terrein. De riolering, kabels en leidingen worden gelegd en de nieuwe wegen voorbereid. Voor ons als team is het een prachtig moment om de plannen die we op papier hebben gemaakt tot leven te zien komen.

Vooruitblik 2023

De volgende stap is de start van de verkoop van de eerste deelplannen en daaropvolgend de start van de bouw. Het eerste deelplan dat in het 1e kwartaal van 2023 in verkoop gaat is deelgebied Zandbergen. 

Aansluitend starten we naar verwachting in het voorjaar met De Buitenplaats. Dit deelplan bestaat in totaal uit circa 160 appartementen, waarvan 23 koopappartementen. Meer informatie volgt begin volgend jaar. Dan kun je je ook inschrijven op de projectwebsite van De Buitenplaats. Nog even geduld!

En verder

Daarnaast zijn we ook druk bezig met de ontwikkeling van de vrijstaande woningen, tweekappers en rijwoningen in de Lobben. De verwachting is dat die samen met een van de appartementencomplexen in de zomer van 2023 in verkoop gaan. Het doel is dan ook dat we in 2023 een begin maken met het vinden van nieuwe bewoners voor Landgoed Coudewater, die we dan in 2024 graag verwelkomen in hun nieuwe woning.

De beste wensen voor het nieuwe jaar!