Menu

Nieuws

Rust, ruimte en groen voor iedereen onder handbereik

Rust, ruimte en groen voor iedereen onder handbereik

Landgoed Coudewater in Rosmalen was heel veel jaren een oase van rust voor mensen die in het kader van gezondheidszorg specialistische behandeling nodig hadden. GGZ voorzag de patiënten en medewerkers van alle faciliteiten die nodig waren voor het herstel van de bewoners. Met de verkoop van het landgoed aan de VOF Het land van Coudewater gloort er een nieuwe horizon voor het landgoed. “Een landgoed dat voor iedereen toegankelijk is, dat moet vooral duidelijk zijn”, zegt Mathijs Gerritzen, projectontwikkelaar bij Van Wanrooij Projectontwikkeling dat samen met BPD de VOF vormt.

Duurzame invulling

Mathijs (33): "Coudewater is natuurlijk jarenlang een tamelijk gesloten gemeenschap geweest, in feite een dorpje op zich dat tamelijk zelfvoorzienend was. Op het landgoed werden naar behoefte panden bijgebouwd die niet altijd pasten bij de monumentale gebouwen die er rijkelijk aanwezig zijn. GGZ vroeg potentiële kopers aan te geven wat zij met het landgoed zouden willen gaan doen. De koper met de meest verantwoorde en duurzame plannen bleek Van Wanrooij uit Geffen. Uiteraard was een belangrijk uitgangspunt dat de mooie monumentale gebouwen en de beeldbepalende bomen bewaard blijven."

Iedereen is welkom

"Een belangrijk element daarbij is voor ons om de mensen in Rosmalen en omgeving te betrekken bij de ontwikkelingen die er op dit moment en in de toekomst gaande zijn op het landgoed. Want Landgoed Coudewater is er, meer dan ooit tevoren, voor iedereen die wil genieten van de rust en de mooie natuur die hier volop voor handen is. Wij willen de mensen graag het gevoel geven dat Coudewater ook een beetje van hen is, want dat is het ook. Zij moeten er zich gewoon thuis voelen. Dat geldt trouwens niet alleen voor de mensen die de komende jaren een van de vierhonderd woningen gaan huren of kopen. Zeker niet, Coudewater is namelijk zo waardevol en mooi dat iedereen ervan moet kunnen genieten.”

Lees het hele artikel over de nieuwe bestemming van het landgoed en de activiteiten die de komende tijd georganiseerd worden in De Molen.