Menu

Nieuws

Golf op Landgoed Coudewater

Langoed Coudewater blijft groeien en de omgeving eromheen ook. Onze buren van Golfclub Landgoed Coudewater zijn al anderhalf jaar bezig met het verbouwen en verplaatsen van de golfbaan.

Golfbaan
Van een kleine baan zijn ze volgroeid tot een volwaardige 9-holes baan. Zeven banen
daarvan zijn al vijf maanden in gebruik. De overige twee banen zijn nog aan het groeien en
zijn in juli bespeelbaar. De volwaardige 9-holes baan kent één par-5, twee par-3en en zes
par-4en. Dat betekent dat er in competitieverband gespeeld kan worden op de golfbaan.

Clubhuis Hole 10
Bij een club hoort natuurlijk een clubhuis! Clubhuis Hole 10 wordt op 2 juli aangeleverd. Dan is iedereen welkom voor een hapje en een drankje. Het clubhuis is openbaar en toegankelijk voor iedereen. Medio 2021 wordt een feestelijke opening verwacht van de golfbaan en het clubhuis.

Natuur en duurzaamheid
Een belangrijk aspect in de aanleg van de nieuwe golfbaan is het behoud van de natuur en de openbaarheid van het terrein. Daarom worden er veel eisen gesteld aan de flora en fauna. Voor de dassen werd er bijvoorbeeld een strook gegraven op het terrein. Daarnaast staat duurzaamheid bij Golfclub Landgoed Coudewater hoog in het vaandel. De golfbaan wordt op een milieuvriendelijke wijze onderhouden waarbij geen pesticiden gebruikt worden.

Vlog 
Projectontwikkelaar Mathijs Gerritzen gaat langs bij Golfclub Landgoed Coudewater. Daar spreekt hij met Jan Timmers en Hans Kitselaar over ontwikkelingen bij de golfclub. Bekijk de vlog hieronder!